Składniki:
- 500g flaków wołowych gotowanych
- rosół
- marchewka z rosołu potrzebna nam będzię
- 2 ząbki czosnku
- 1 -2 łyżki majeranku suszonego
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
- Flaki przelewamy na durszlaku zimną wodą..
- Kroimy na mniejsze kawałki.
- Wkładamy do garnka, zalewamy wodą - wlewamy tylko tyle aby flaki zostały przykryte wodą.
- Dodajemy 2 ząbki czosnku i gotujemy do miękkości, uzupełniając stan wody w garnku co jakiś czas (około godziny gotujemy ).
- Po tym czasie wylewamy wodę w której się gotowały, wyciągamy czosnek.
- Zalewamy je ciepłym rosołem, ścieramy wyciągniętą z rosołu marchewkę na tarce o grubych oczkach.
- Dodajemy majeranek i gotujemy około 20 minut.
- Doprawiamy solą i pieprzem - podajemy gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz