Zainspirowana przepisem na blogu Jesie.pl ,schabem w porach, popełniłam sobie indyka właśnie przykrytego kołdrą z pora. Nowości kulinarne na talerzu w naszym domu wprowadzam ja, ale i mam ogromną ochotę i spróbować często sprowadza się do robienia jednej porcji. Rodzinka spróbuje ode mnie, gdy jest aprobata - wprowadzamy do rodzinnego menu. Niestety w 90% muszę zjadam tylko ja z tego powodu cieszę podniebienie w "samotności".
Składniki:
Wykonanie:
- Mięso delikatnie rozklepujemy, przyprawiamy pieprzem i solą
- Obsmażamy na rozgrzanej patelni z obu stron, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.
- Por kroimy w plastry, blanszujemy najlepiej na maśle na patelni,
- Wlewamy bulion, przekładamy na mięso które mamy w naczyniu żaroodpornym,
- Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, doprawić możemy także pieprzem młotkowanym z kolendrą, przykrywamy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C zapiekamy 30 minut ;)
- Podajemy z ulubionymi dodatkami.
- Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz